Vaste en variabele prijzen / kosten betaalterminals

Een betaalterminal huren? Wat zijn de éénmalige en doorlopende kosten?

Huurprijs / Abonnement

De huurprijs van een betaalterminal hangt af van de duurtijd van het huren én het soort betaalterminal: vaste betaalterminal of mobiele betaalterminal. U kan een betaalterminal voor 1 dag huren, korte of middellange huur, lange termijn huren om gaan voor permanente huur. Uiteraard zakt de prijs als u overeenkomt om langer te huren.

Gaat u huren voor langere periode dan kan u een voordelig abonnement afsluiten, al is dit niet bij alle aanbieders nodig.

Richtprijzen huur / abonnement Offerte op maat

 • 1 dag huren: +/- €20 - +/- €55 dag
 • 1-7 dagen huren: +/- €70 - €100
 • 2 weken huren: +/- €100 - €150
 • 3-4 weken huren: +/- €150 - +/- €200
 • 2-3 maand huren: +/- 250 - +/- €300
 • 4-6 maand huren: +/- €450 - +/- €600

TIP: Hoe langer u huurt hoe goedkoper het wordt. Toch kan het zijn dat u op een bepaald moment beter een betaalterminal aankoopt. Het kan zijn dat u gratis een aantal maanden huurt indien u rechtstreeks via uw bank een betaalterminal huurt.

* Let op: het kan zijn dat bij sommige aanbieders de datacommunicatiekost reeds inbegrepen is.

Transactiekosten Offerte op maat

Transactiekosten dienen betaald te worden per transactie. Er worden zogenaamde transactiebundels opgesteld waar in u voor een vast maandelijks bedrag een aantal transacties tegoed heeft. Bij sommige aanbieders is de kleinste transactiebundel inbegrepen in het huurabonnement van de huurterminals & koopterminals. Hoe meer transacties dat er per maand plaatsvinden, hoe kleiner de kost per transactie. Heeft u bijvoorbeeld meer dan 2.000 transacties per maand, dan dient u al gauw +/- €200 transactiekosten per maand te rekenen.

Richtprijzen transactiekosten

 • 0-50 transacties: +/- € 0,10 - +/- € 0,25 / transactie ( afhankelijk van ADSL / GSM netwerk / Telefoonlijn )
 • 50-250 transacties: +/- € 0,120 / transactie
 • 50-100 transacties: +/- € 0,110 / transactie

TIP: Vraag goed na wat er juist in de transactiekosten is inbegrepen. Zitten daar alle bankkosten en transactieverwerkingskosten inbegrepen? Er bestaan speciale tarieven voor kleine bedragen. ( < €5 / €10 ). De transactiekosten hangen grotendeels af van de weg waarover ze lopen. ( ADSL / GSM netwerk / Telefoonlijn )

Toeslagen Offerte op maat

Indien u opteert voor een mobiele betaalterminal kunnen er extra ( maandelijkse ) kosten bijkomen voor het gebruik van het GPRS netwerk.

Richtprijzen GPRS netwerk

 • 1 maand: +/- € 7

TIP: Vraag goed na of het gebruik van het GPRS netwerk ( GSM netwerk ) al dan niet inbegrepen is in de huur van het toestel.

Contractkosten debetkaart / kredietkaart Offerte op maat

Indien u kredietkaarten wenst te ontvangen, kan een meerprijs gevraagd worden. Meestal is dit éénmalig bij één of meer aansluitnummers.

Richtprijs kredietkaarten

 • Kredietkaarten actieveren 1 toestel: +/- € 15 - +/- € 25*
 • Transactiekost kredietkaarten: +/- 1,50% - +/- 3,65%*

De tarieven zijn afhankelijk per uitgever van kredietkaarten. ( Mastercard®, Visa®, American Express®, Diners Club®... )

Installatiekosten Offerte op maat

Er kunnen installatiekosten aangerekend worden indien een installateur ter plaatse de installatie dient uit te voeren. Uiteraard is het ook mogelijk om een betaalterminal zelf te installeren via de plug&play installatie. Klik hier voor meer informatie.

Richtprijzen installatie & plug&play

 • installatieinterventie: +/- € 100 - € 150
 • plug&play meerkost: +/- € 30 - € 60

TIP: Sommige aanbieders rekenen een extra plug&play kost aan indien u zelf een betaalterminal wenst te installeren.

Waarborg Offerte op maat

Een waarborg dient men ofwel te betalen vóór het ingebruik nemen van de terminal of het bedrag wordt verrekend met de eerste transacties en automatisch teruggestort zodra de aanbieder de automaat per retour hebben ontvangen. Klik hier voor meer informatie.

Richtprijzen waarborg

 • Waarborg 1 toestel: +/- € 150

TIP: Soms hoeft er geen waarborg betaald te worden.

Setupkosten / registratiekosten Offerte op maat

Sommige aanbieders van betaalterminals, rekenen setupkosten aan. Als nieuwe klant, dient u trouwens aangesloten te worden en dient uw betaalterminal geprogrammeerd te worden. U dient in het bezit te zijn van een geldig aansluitingsnummer. Bent u een nieuwe klant dan dient er een nieuw nummer aangevraagd te worden.

Richtprijzen setupkosten

 • Setupkost 1 toestel: +/- € 10 - +/- € 15

TIP: Bij sommige is de setupkost reeds inbegrepen.

Leveringskorten Offerte op maat

Er kunnen leveringskosten of retourkosten aangerekend worden. Klik hier voor meer informatie.

Richtprijzen levering & retour

 • Leveringskost 1 toestel: +/- € 10 - +/- € 15
 • Retourkost 1 toestel: +/- € 10 - +/- € 15

TIP: U kan het toestel ook zelf afhalen en terugbrengen om deze kosten te besparen.

Tarieven kleine bedragen Offerte op maat

Er bestaan speciale tarieven voor kleine bedragen. Zo is de normale transactiekost veel lager bij bedragen kleiner dan €5 en €10. Vraag naar de voorwaarden voor dergelijke bedragen bij uw aanbieder.

Verbrekingsvergoeding Offerte op maat

Wenst u uw contract tijdens de contractperiode te verbreken? Dat kan maar hou rekening met eventuele extra verbrekingskosten.

Toebehoren Offerte op maat

Vraag aan uw leverancier wat er standaard in de (maandelijkse) huurprijs is inbegrepen. Zowel voor korte termijnverhuur al voor lange termijnverhuur. Er zijn tal van betaalterminal toebehoren die maandelijks een meerkost met zich kunnen meebrengen. Denk maar aan extra papierrollen, oplaadstations, terminalhouders... Klik hier om een overzicht te raadplegen van de meest gebruikte toebehoren.

Facturatiekosten Offerte op maat

Indien u wenst dat de factuur van de gemaakte kosten per post worden verzonden, dan kan het zijn dat er extra portkosten dienen betaald te worden.

Offerte betaalterminal huren