Betaalterminals toebehoren

Een betaalterminal of betaalautomaat bevat een aantal toebehoren om de continue werking van het systeem te kunnen garanderen. Wij leggen de mogelijkheden uit.

Kassarollen: thermisch papier

Printerpapier voor betaalterminals of een kassarol is nodig om tickets af te drukken na een transactie. Het is het ticket dat de koper ontvangt na een Bankcontact / Mister Cash transactie of na een transactie met een kredietkaart zoals: Mastercard®, Visa®, American Express®... Dat zijn de ontvangstbewijzen van debiekaarten en kredietkaarten.

Dergelijke thermische papierrollen zijn bruikbaar in zowel vaste als mobiele betaalterminals. Het printerpapier wordt geleverd in dozen en bevatten een aantal rollen. Hoe meer dozen u bestelt, hoe goedkoper de aankoop.

Let bij uw aankoop op of het papier FSC gecertificeerd is, vraag hoelang de afdruk leesbaar blijft, bestel enkel printerpapier voor betaalautomaten zonder schadelijke stoffen zoals bisphenol A, bisphenol S, bisphenol F... De meeste printerrollen zijn verkrijgbaar tussen 10 - 99 meter lengte, afhankelijk van het type betaalautomaat.

U kan de printerrollen bestellen bij Verifone, Woldline / ATOS, Ingenico... of bij een officiële dealer. Voor Bankcontact terminals kan u terecht bij: B-sys, Thales Hypercom, Keyware, BTG, Ascom, Cardfon Carty Smart & Carty Mobile, Sagem EFT, Smart & EFT930, Bepax, Loyaltec, CCV... Vraag ook steeds of de prijs van de levering inbegrepen is. Soms is de levering gratis bij het bestellen van een groot aantal thermische rollen.

Autolader

De autolader is handig voor mensen die een mobiele betaalterminal nodig hebben. U kan de autolader aansluiten op een 12V-aanstekeraansluiting binnenin de vrachtwagen / wagen / bus / camper waardoor het opladen direct begint.

USB charger

Dankzij de USB charger is het mogelijk om de mobiele betaalterminal op te laden op een USB poort. In de wagen is het steeds mogelijk om een USB charger aan te sluiten op de 12v-aanstekeraansluiting. Vervolgens plugt u de betaalterminal in en begint de batterij op te laden.

Batterij

Mobiele en draagbare betaalterminals zijn voorzien van een batterij. Wij raden aan om enkel meegeleverde batterijen te gebruiken.

Oplaadstation

Dankzij het laadstation of oplaadstation voor mobiele betaalterminals weet u altijd waar u de mobiele betaalterminal het laatst heeft geplaatst. Wordt de terminals niet gebruikt, dan wordt deze opgeladen in het laadstation.

Reiniging & bescherming

Vet, rook, stof, vuil... kapotte en beschadigde kaarten... ze zorgen ervoor dat de betaalterminal op termijn niet goed meer werkt. Daarom raden wij aan om preventief en op regelmatige basis uw betaalterminal schoon te maken met daarvoor speciaal voorziene vochtige microvezel reinigingsdoekjes. Reinig steeds het display en keypad. Er bestaat ook de reinigingskaart. Daarbij gaat de microvezel-toplaag van de reinigingskaart over de chipcontacten en maakt hij ze schoon. Tenslotte bestaat er nog de toetsenbordafdekking voor vast toestel en het veiligheidsscherm van de pincode.

Stickers

Maak aan uw klanten duidelijk dat er elektronisch kan betaald worden. Dit kan alleen maar de omzet doen stijgen. Plaats op uw beursstand, kassa, toonbank, vitrine, inkomdeur... een duidelijke sticker dat er kan betaald worden met een bankkaart. Stickers kan je steeds bijbestellen.

Netsnoer / Adapter

Elke betaalterminal bevat een batterij en kan aan het elektriciteitsnet aangesloten worden dankzij een netsnoer. Dergelijke 230V-adapters zorgen ervoor dat zowel mobiele betaalterminals als vaste betaalterminals snel ( +/- 1 uur ) worden opgeladen. Bij de huur of aankoop van een betaalautomaat is een netsnoer steeds inbegrepen, doch kan een extra adapter handig zijn als extra oplaadpunt. Opgelet: er kunnen verschillende modellen van toepassing zijn, afhankelijk van het type betaalterminal.

Terminalhouder

Dankzij de terminalhouder is het mogelijk om de toonbankterminal schuin te plaatsen waardoor het voor de klant makkelijker wordt om de kaart te plaatsen en de pincode te plaatsen. Dergelijke houders kunnen ook 360° gedraaid worden waardoor een extra module voor de handelaar niet meer nodig is. De handelaar geeft het te betalen bedrag in en draait vervolgens de terminal via de houder naar de klant toe. Deze geeft vervolgens zijn pincode in. Dergelijke houders zijn in kunststof en metaal te verkrijgen. Aangezien de betaalterminal aan de houder wordt vastgemaakt is deze minder gevoelig voor diefstal.

Internetkabel

Bij een vaste betaalterminal of toonbank betaalterminal is een internetkabel - UTP kabel ( Unshielded Twisted Pairs) onontbeerlijk. Er dient een internetkabel geplaatst te worden tussen de betaalterminal en de router / switch. Zorg steeds voor een voldoende lange kabel. Internetkabels voor terminals zijn te verkrijgen in 1.00 m, 1.25 m, 1.50 m, 3.00 m lengte. De kabels zijn te verkrijgen in verschillende kleuren. Zwarte, witte en grijze kabels zijn de meest gangbare kleuren. Hou er rekening mee dat dergelijke kabels niet goed tegen elektrische straling kunnen. Isoleer deze voldoende. Lees steeds aandachtig de handleiding tijdens de installatie van de betaalterminal.

Offerte betaalterminal huren