Verbinding betaalterminals

Om een transactie te laten uitvoeren, dient uw betaalterminal verbonden te zijn aan één of andere verbinding. Wij geven een overzicht van de mogelijkheden.

Er zijn 4 soorten aansluitingen:

  • Internet ( WIFI / ADSL )
  • GPRS ( Mobiel netwerk - GSM )
  • Telefoon ( analoge telefoonlijn )
  • Geïntegreerd in de kassa ( RS-232 kabel of USB kabel naar kassa )

Verbinding via het internet

Heeft u een internetverbinding liggen in uw toonzaal, winkel, kantoor, kabinet... dan kan u perfect een vaste toonbankterminal aansluiten. Via een UTP-internetkabel, kan u verbinding maken tussen uw betaalterminal en het internet. Via een ADSL verbinding worden de transacties geactiveerd.

Om verbinding met het internet te maken, kan u kiezen om een installateur te laten langskomen ( eventuele meerkost ) of u kiest voor een plug&play oplossing. ( DIY - Di It Yourself ) Om kosten te besparen wordt aangeraden om alles in orde te maken voor de installateur.

Er dient een actieve aansluiting op het elektriciteitsnetwerk en het internet aanwezig te zijn. Zo niet, dan kunnen extra kosten aangerekend worden. Stopcontacten bevinden zich het best om minder dan 200 cm van de plaats waar de terminal moet geplaatst worden. Zorg er ook voor dat uw router over een ethernetpoort beschikt. Zorg ervoor dat u een switch aansluit indien uw router niet over meerdere poorten beschikt. Indien u een firewall heeft staan, zorg er dan voor dat de nodige verbindingen met uw leverancier mogelijk zijn ( IP range & poorten).

Wifi betaalterminal 

Betaalterminals kunnen ook aangesloten worden op een lokaal draadloos netwerk (WLAN). Hiervoor dient u te beschikken over een “Wireless Access Point” dat aangesloten is op het internet. Wifi betaalterminals zijn draadloze toestellen.

Verbinding via telefoonlijn

Terminals die verbinding maken met een vaste telefoonlijn zijn va het type "vaste betaalterminals". Opgelet: als er een transactie gaande is, is het niet mogelijk om een telefoonoproep binnen te krijgen. Omgekeerd ook: als u aan het bellen bent, kan geen connectie gemaakt worden met de terminal, dus er kan niet betaald worden. Bij aansluiting van 2 terminals op 1 telefoonlijn, kan er maar met één terminal tegelijkertijd betaald worden. Wij raden aan om een tweede telefoonlijn aan te laten sluiten. Toch dienen wij erop te wijzen dat een betaalterminal die werkt op een analoge telefoonlijn niet altijd goedkoper is dan te werken met een mobiele terminal. Het aantal transacties en de kosten voor het bellen spelen hier een grote rol.

Verbinding via GPRS - GSM netwerk

Alle mobiele betaalterminals en sommige vaste terminals werken op het GSM-netwerk en zijn voorzien van een SIM-kaart. Ideaal voor een restaurant, café, pop-up store of voor mensen die op verplaatsing betalingen wensen te ontvangen. GPRS betaalterminals werken mobiel op het GSM netwerk. Ze ontvangen betalingen via chip, magneetstrip alsok contactloze betalingen. Deze mobiele terminals hebben een ingebouwde printer om betalingsbewijzen af te printen. Indien u mobiele betalingen wenst te ontvangen, dient u voldoende bereik te hebben.

Kassasysteem

Ten slotte is het ook mogelijk om de betaalterminal aan te sluiten aan uw bestaand kassasysteem via een RS-232 kabel of USB kabel. 

Snelheid

Wat u ook kiest, de snelheid van werking van een POS betaalterminal is cruciaal. Te lange verwerkingstijden kunnen zorgen voor omzetverlies. Wees daarom zeker dat de gekozen verbinding optimaal is om te gebruiken.

Offerte betaalterminal huren